Finn ditt kjøperunivers! 

Start programmet [Hvordan selge bedrift]

Få oversikten. Finn ditt kjøperunivers, dine unike verdidrivere og hvordan du forbereder et godt salg. Programmet er en kombinasjon av 1:1 samtaler, maler, videoer og sjekklister.

Eieravklaring-programmet 

Hvordan selge bedrift?

Gjennom programmet får du oversikt over dine alternativer og hva potensielle kjøpere vektlegger. Du vil også få økt forståelse for bedriftens verdidrivere. 


Du lærer om salgsprosessen og hvordan du kan bruke 5-2-1 metoden for å oppnå 2 bud og et godt salg. 

Dette får du når du melder deg på


Tilgang til oppstartsmodulen i kursportalen

Mentorsamtaler 

Din bedrift er unik - og derfor har vi laget et program som har fokus på deg og din bedrift.  Gjennom fire  1:1-samtaler, analyserer vi sammen din bedrift, finner hva som kan være en smart strategi for deg slik at du kan lage en detaljert prosjektplan.  

Kursportal for bedriftseiere av bedriftseiere 

Fra eier til eier. Her er maler, guider - videoer og sjekklister tilgjengelig på kursportalen for deg.

Gjennom møter med hundrevis av bedriftseiere i eierskifteprosesser, har vi fått innspill til hva du trenger. Mange sliter med de samme temaene. Kursportalen inneholder en samling av tips og triks som gir svar på en rekke problemstillinger.

Alle har dårlig tid. Vi lager derfor kun korte videoer, komprimert innhold og praktisk tilgjengelige maler.

Få oversikt over prosessen fra A-Å

Salg av bedrift kan være et uoversiktlig tema for de fleste eiere. Mange vet ikke hvor og hvordan de skal begynne. Her får du oversikt over prosessen fra a-å.

Finn riktige kjøpere

Du lærer 5-2-1 metoden som viser deg hvordan du kan oppnå sammenliknbare bud på samme tid.

Forslag til verdiøkende tiltak

Hva har stor verdi for potensielle kjøpere? Få tipsene slik at du kan høste potensialet i din situasjon.

Avklaring av dine alternativer

For å finne gode løsninger trenger du flere alternativer å velge mellom. Vi viser deg hvordan. 

Noen referanser fra folk som jobber med oss:

Frantz  Lea

Eier av Alf Lea AS

Anbefaler dette programmet!

Har hatt veldig bra utbytte av programmet “Hvordan Selge bedriften”. Jeg har fått et par "wake up calls". Nå er jeg klar for det kommende salget. 


HILDE OG Harald Støre

tidligere eier av industribedrift

Vi hadde ikke klart oss gjennom salgsprosessen uten dere!

Kari og Geir har loset oss vel gjennom hele salgsprosessen. De skaffet oss 5 bud, og på tross av Covid og diverse utfordringer - endte vi med en løsning vi er godt fornøyd med.

dag Ø rolfsen

Eier Oslo Sportslager

Alle trenger en Geir i bankmøter

Geir har gitt uvurdelig støtte til meg i prosessen med utkjøp av alle eierne i Oslo Sportslager. Han har strukturert finansieringen på en optimal måte - både risikomessig og egenkapitalmessig.

oddbjørn Sletto

Eier Byggentreprenør

Nå er vi rigget for salg for til riktig kjøper

Kari & Geir er et unikt team, som har kompetanse på hele bredden av kompetansen for å selge en bedrift. De lager flott markedsmateriell, video, og systemer - som fungerer svært godt. de har skaffet oss 2 bud, og vi er i prosess.

Innhold

Programmet består av 4 individuelle samtaler med deg om din bedrift.

4 moduler i en kursportal med korte relevante videoer og sjekklister

Modulene blir tilgjengelige med 14 dagers intervaller.

1

Modul 1: Oppstart og overblikk over dine alternativer

Vi starter med en individuelle samtale. Formålet med samtalen er at vi forstår hvor du og din bedrift er akkurat nå. På denne måten kan vi hjelpe deg frem til dit du ønsker å være og hvilke alternativer du har. Før samtalen gjennomfører vi en regnskapsanalyse av bedriften. Du forbereder samtalen ved å ta vår bedriftseiertest, se introduksjonsvideoer og guider samt svarer på noen spørsmål. Etter oppstartsmøtet vil du få konkrete forslag til hva du kan kan gjøre for å styrke din og bedriftens posisjon. Du vil også få et overblikk over dine alternativer.

2

Modul 2: Verdidrivere - klargjøring før salg

I denne modulen lærer du om hva som driver og hva som ofte dreper verdi når en eier skal selge en mindre bedrift. Du starter med å se våre videoer om temaet. Deretter bruker du våre sjekklister for å rydde, samt vår 3F metode for å kartlegge verdidrivere i bedriften. Metoden tar for seg FOLK, FINANS og FREMTID iht. deg og din bedrift. Du oppsummerer din egen analyse og sender denne til oss for videre diskusjon.  

3

Modul 3: Markedsføring mot potensielle kjøpere

Modul 3 viser deg hvordan du kan markedsføre din bedrift for salg. Du trenger en selskapspresentasjon og en kjøperliste over potensielle kjøpere.  Du lærer hvordan du kan analysere ditt økosystem for å identifisere potensielle kjøpere. Og deretter kombinere analysen med datakjøringer.  Slik får du en long liste over kjøpere.

Vi har utviklet 5-2-1 metoden for å søke å fremskaffe 5 interessenter og 2 bud du kan velge mellom på samme tid. Slik ender du opp med beste kjøper. Vi viser deg hvordan dette er mulig gjennom smarte digitale løsninger.


4

Modul 4: Closing og penger på bok

I Modul 4 starter vi med en gjennomgang av hvordan en budinstruks skal utformes, for at du kan sammenlikning ulike bud. Videre gjennomgår vi viktige elementer i transaksjonsprosessen som due diligence, LockBox og aksjeprisberegning, herunder hvor mye likvider som skal bli værende i bedriften.
I Modulen går vi også igjennom relevant dokumentasjon som intensjonsavtale, aksjekjøpsavtale og aksjonæravtale. Modul 4 avsluttes med en samtale hvor vi diskuterer veien videre, slik at du kan lage en fremdriftsplan.

Programansvarlige:

Kari & Geir 

Kari Bærvahr har lang erfaring fra reklamebransjen, først som CFO og deretter som rådgiver med spesielt fokus på merkevarebygging og smart tilstedeværelse i digitale flater. Hun er tidligere partner i reklamebyrå og utdannet siv. øk fra BI og sertifisert Coach.  Kari har alltid vært glødende opptatt av systemer som kan effektiviserer rutinearbeid og skape verdi.

De siste årene har Kari jobbet med eierskifter og salg av bedrifter. Kari trives med å hjelpe bevisste eiere med å forløse bedriftens potensiale gjennom en velprøvd 5-2-1 metoden. Dette bidrar til stolte eiere som er mindre bekymret, lykkeligere og med et mer balansert liv.


Geir Samdal har jobbet en del år i bank. Det ble etter hvert kjedelig å bare analysere alt som kan gå galt. Han likte bedre å arbeide med gründerskap og eierskap med fokus på å skape verdier. 

De siste 15 årene har derfor Geir jobbet for bedriftseiere. Han bistår med eierskifter, hvordan øke eierverdier, verdivurderinger, fremskaffe kapital mm.  Geir er selv gründer av flere bedrifter og prosjekter blant annet Eierskiftesenter, Ownomics, gess.no og Eierskiftealliansen. Han er utdannet siv.øk fra BI/Universität Mannheim og MSc fra Stirling University. 

Flere utsagn fra eiere vi har jobbet med

Roy Almedal

Founding Partner, Visitech

Vi har 10 doblet verdien

Takk til OWNomics og Geir som har bistått oss i 10 år. Vi har fått en bedre forståelse av hva som driver verdien av vår bedrift. Bedriftens verdi har de siste 6-7 årene 10 doblet seg i verdi.

Daniel BECK

Founding Partner

Anbudstorget

OWNomics sa: Ikke selg til den prisen!

Vi fikk et bud på selskapet. Og vi ble frarådet å selge på den prisen. Jeg solgte noen år senere for 3,5 ganger høyere pris.

Pål Martin Sletten

Tidligere eier Jernia Otta

Fant beste kjøper

Vi søkte lenge etter kjøper og gikk bredt ut. Jeg skulle pensjonere meg. Etter en tid ble det klart at beste kjøper var en ledende ansatt og hennes team. Takk til OWNomics som skaffet alternativer kjøpere.

MentorProgrammet

Selge Bedrift &
Verdidrivere

Er det verdt pengene?

Norske SMB har dessverre lav kunnskap og bevissthet rundt Bedriftens verdidrivere og exit av sitt livsverk. Dette MentorProgrammet har til hensikt å gjøre noe med dette. Kari & Geir er lei av å oppleve ubalansen mellom profesjonelle oppkjøpere av bedrifter,  og SMB eiere som prøver å selge livsverket til akseptable betingelser. Kjøpere av SMB er ofte 10 ganger større enn den bedriften de kjøper, har oppkjøp som strategi og har derfor større ressursbase og mer kompetanse. Forhandlingene blir derfor ubalanserte. 

Formålet med programmet er derfor å ruste deg som SMB eier til å skaffe deg relevant kompetanse, flere bud på samme tid slik at du kan gjøre en akseptabel Exit. For å kunne hjelpe flere benytter vi oss i stor grad av nettet.

Så er dette programmet noe for deg og verdt prisen på kr 15.700? La oss ta en test!

Hvis du skal selge bedriften, men ikke vet forskjellen på selskapsverdien (EV)  og verdiene aksjene (100%), Ja da MÅ du melde deg på dette programmet.  For hvis du ikke vet dette, vil du tape penger. 

Svarte du JA eller NEI på spørsmålet ovenfor?

Slik gjør du utregningen:

Selskapsverdi (EV)

+ Frie kontanter

- Rentebærende gjeld

+/- Normalisert arbeidskapital

= Verdien av aksjene (100%)

Pris

mentorbasis (eks MVA)

Mentorprogram - selge bedrift

nok
1 5 700
 • 4 metorsamtaler
 • Nettkurs 4 moduler
 • Regnskapsanalyse
 • Konkurrentanalyse
mentorpro (Eks MVA)

Mentorprogram  inkl. verdivurdering

nok

24 700
 • Samme som Basis
 • Verdivurdering av din bedrift
regular course

One sentence summary of what they get

$
99/mo
 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
Advanced course

One sentence summary of what they get

$
127/mo
 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
 • X number of bonuses
 • Access to Private Facebook Group
 • 30 minute private coaching call
100%

PENGENE TILBAKE GARANTI

100% Pengene Tilbake Garanti i  30 Dager

Er du misfornøyd, får du pengene tilbake. Vi har verken råd eller interesse av å ha misfornøyde kunder. Er du misfornøyd, sender du oss bare en mail , og vi refunderer din innbetaling i løpet av 2 dager. 


Det er ingen risiko ved å kjøpe dette MentorProgrammet.