januar 3

Hvordan selge bedrift i dagens marked?

Når er det riktig timing?

Mange spør oss om når det er riktig å selge sin bedrift. Er det riktig å selge NÅ? Vi hører til stadighet at eiere ikke er klare til å selge fordi at de skal bare ……….

Litt flåsete sagt “Bedriften skal være klar til salg hver dag”. Men det er naturligvis ikke slik bedriftseiere har det. Vårt budskap til selgerne er å være mest mulig forberedt hvis et bud skulle komme.

Private equity industrien er basert på å kjøpe SMB for så å selge sin bedrift videre etter 5 år. Oppkjøpsfond tar derfor hele tiden kontakt med bedriftseiere og fremmer bud.  Når et fond har hentet inn tilstrekkelig med kapital jobber de ansatte aktivt med å kjøpe og utvikle bedrifter for så å selge disse videre. Hva slags typer bedrifter de kjøper, avhenger av bransje, lønnsomhet og fremtidsutsikter.

Selge Bedrift i dagens marked

Vår jobb er å hjelpe deg som eier og selger din bedrift til å vurdere slike bud. Være med i forhandlinger med kjøper slik at vår oppdragsgiver får en god totalløsning.  

Så er timingen for å selge din bedrift riktig nå? 

Det korte svare på dette er at man skal selge i gode tider.  I dårlige tider faller børsen, men det er fortsatt mulig å selge og kjøpe aksjer. Dette er ikke tilfelle for M&A markedet for SMB. M&A markedet er mye mer følsomt for dårlige tider. Dette markedet er ofte avhengig av at det er mulig å få oppkjøpslån i bankene. M&A markedet åpner og lukker seg således iht hvilke tider vi har.  

Timing Salg bedrift

Et eksempel kan være en bedrift vi solgte i 2020. Før covid hadde vi 5 skriftlige bud på en bedrift vi hadde for salg. Men da covid kom,  trakk alle fem budet. Begrunnelsen var at det nå var blitt for usikre tider. 


Tags


You may also like

Verdivurdering av bedrift

Verdivurdering av bedrift
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ring oss gjerne på 9173 1089